M&G Horeca Expert
managementevents-restaurante.ro

 

Hazard Analysis & Critical Control Points

Analiza Pericolelor și Punctelor Critice de Control

  

        Ce este HACCP?

  HACCP (Hazard Analysis & Critical Control Points) este o metodă de operare structurată  recunoscută pe plan internațional, care ajută organizațiile din industria alimentară și a  băuturilor în a identifica riscurile de siguranță alimentară, a le preveni și a respecta legislația.

  HACCP este obligatorie în mai multe zone, printre care SUA și UE. 

  Principiile și orientările de aplicare ale acestui standard au fost adoptate de către Codex  Alimentarius Commission. 

  Sistemul HACCP este structurat științific și identifică riscurile și măsurile de control asociate  lor pentru a asigura siguranța alimentară.

Potrivit Hotararii de Guvern 924/2005, toți operatorii din domeniul alimentar trebuie să își  însușească normele HACCP. 

Consultanții M&G Horeca Expert oferă soluții personalizate de implementare, instruire, monitorizare în funcție de mărimea, structura și spațiul organizației dumnevoastră. Asigurăm  documentația necesară implementării, intruirea cu personalul angajat, monitorizare, îmbunătățire continuă.  

Cine poate folosi HACCP?

 HACCP este utilizat în toate etapele de producție și toate procesele de preparare a alimentelor.  Toate organizațiile care joacă un rol în cadrul lanțului alimentar de aprovizionare pot pune în  aplicare principiile HACCP, indiferent de mărimea lor sau de locația geografică.

De ce este HACCP important pentru organizația dumneavoastră?

 O abordare structurată a siguranței alimentare, folosind HACCP ca instrument de management,  ajută organizațiile să demonstreze angajamentul acționarilor privind siguranța  alimentară și respectarea reglementarilor specifice. 

HACCP a fost proiectat pentru a oferi:

  • Angajament: abordând o variantă formală privind siguranța alimentară vă ajută să demonstrați angajamentul acționarilor și respectarea cerințelor legale.
  • Încredere: clienții și acționarii vor vedea că abordați o metodă serioasă și profesionistă pentru siguranța alimentară
  • Avantaj competitiv: HACCP este un diferențiator cheie și vă poate ajuta să deveniți furnizor agreat în penetrarea de noi piețe oferind servicii de catering spitalelor, grădinițelor, școlilor.
  • Eficiență îmbunătățită: sistemul de evaluare HACCP poate fi utilizat pentru a completa certificări deja existente conform ISO 9001 de exemplu, economisind astfel timp și bani.

 

HACCP


* Asigurarea calitații igienice a alimentelor.

>>>>

* Prelungirea duratei de valabilitate a produselor.

>>>>

* Reducerea rebuturilor și a reclamațiilor clienților.

>>>>

* Obținerea unui avantaj competitiv.

>>>>

* Crește posibilitățile de intrare pe noi piețe.

>>>>

* Fidelizarea clienților și a angajaților.

>>>>